Een warmte pomp die op lucht werkt ? Het kan, het toestel ziet eruit als een airco, maar zal in plaats van koude, warmte overzetten.
Het toestel Hekia haalt eigenlijk zijn warmte uit de lucht en geeft die paar graden verschil af aan het voorbij stromende water. Het moet dus wel boven de 15° Celsius zijn, anders brengt het apparaat niets op.
Wij waren eerst geen voorstanders, maar sinds 4 jaar zijn we er van verkocht. Het toestel is compact , makkelijk te plaatsen en is economisch in het verbruik. De opbrengst is 500 maal de invoer. Het toestel werkt het beste bij temperaturen boven de 15 °c.
Je moet echter opletten dat het ’s nachts niet te veel afkoelt, want anders verlies je de input van de dag natuurlijk.
Het is zoals bij een huis, de warmte verlies je door het dak, wel bij een zwemvijver ook. Je moet het oppervlakte het beste afdekken voor het beste rendement. Maar het toestel zal zeker goed werken vanaf 18 c . Zelfs zonder afdekking kan je makkelijk een hele zwemvijver opwarmen tot 25 en zelfs 30 °c. Let op, voor de vissen kan het warme water geen kwaad, maar voor de planten wel. Je mag bij zwemvijvers slechts gaan tot 25 °c. De beste zwemtemperatuur is 24°c .
De Hekia warmtepomp is ook uitgerust met een thermostaat en zal dus zichzelf uitschakelen bij de juiste temperatuur.
Kom gerust eens langs om dit bij ons te komen bekijken. Het is veel beter dan water zonnepanelen, daar zijn wij alvast van overtuigd.
Water zonnepanelen brengen op als er zon is, de Hekia als er reeds warmte is. Zonnepanelen zijn goed voor een boiler op te warmen van 200 tot 300 liter inhoud. Maar je moet er eigenlijk al 30 panelen van hebben om 75 000 liter van je zwemvijver mee op te warmen.
Waar zou je die plaatsen ? Een Hekia is 50 cm bij 1 m bij 1 m hoogte. Direct geplaatst en directe opbrengst !
Wij hebben hem alvast in gebruik en verkopen hem voor de meeste zwemvijver klanten !