Top nieuwigheden : speciale eco pompen, super bacteriën en ….

Nieuw voor het seisoen 2013 zijn de Aquamax CWS ECO PREMIUM Oase pompen !
Deze pompen zijn het antwoord op de chinese low budget pompen en vormen een element in het clear water system van oase.
Oase is erin geslaagd om via een techniek van fietsversnellingen een pomp te ontwikkelen die veel water verplaatst tegen ongelooflijk weinig electriciteits verbruik. Dit verbruik ligt in sommige gevallen 1/3 minder dan het normale verbruik van een vijverpomp.
Het water debiet van alle aquamax pompen blijft dezelfde, echter het verbruik is sterk verminderd.
Zoals jullie weten is dit verbruik vrij belangrijk. Je zal hierdoor jaarlijks zo’n 200 tot 500 euro kunnen besparen.
Dit wordt een heftige konkurent voor de chinese pompen, daar je de prijs al vlug terug verdient hebt.
Oase is nu eenmaal de marktleider ! Momenteel hebben ze ook een aquamax 12.000 eco 12 volt versie. Deze is voorzien van een transfo en kan
aangesloten worden op 220 volt. Het voordeel dat je hiermee hebt is dat indien er een electrisch lek is, je geen electrocutie kan krijgen.
Ideaal voor zwemvijvers en vijvers dus !
Bovendien zijn deze reeks van pompen een onderdeel van het clear water system van oase.

Dit is een ingenieus cws filtersysteem dat met behulp van electronica zich zelf gaat reiningen. Nu ja, je zal je natuurlijk afvragen of dit al niet bestaat, en ja dit bestaat reeds, maar niet voor deze prijs/ kwaliteit verhouding !
Oase komt op de markt met een filtomatic cws filter voor kleine vijvers van 3000 tot 25000 liter inhoud. Voor grotere heb je natuurlijk een meerkamer filter en of moerasfilter nodig.
Deze cws filter bevatten naast een ingebouwde uv lamp ook een elect thermometer en elect module die de ingebouwde slibpomp in werking zet.
Hierdoor moet u slecht enkele malen per jaar uw filter nakijken en eventueel reiningen. Het bespaart ieder van ons dus tijd die we nuttiger kunnen indelen voor gezin en vrije tijd.
Zeker een aanrader dus om eens van naderbij in uw vijvercenter te gaan bekijken.

 

Ook nieuw is de service op onze chinese pompen. Deze verbruiken dan wel iets meer watt, maar ze doen wel hun werk tegen een lage aankoop prijs.
De chinese pompen hebben een 48 u. direct repair dienst bij de verkoop procedure zitten. Dit wil zeggen dat indien een pomp kapot is, deze binnen de 48 u. bij u thuis wordt omgeruild en vervangen ! Uniek in heel europa.
Bij oase krijg je natuurlijk 3 jaar meer garantie en wordt dit ook omgeruild, maar niet bij u thuis, u moet ervoor naar uw handelaar.
Toch straf van die chinesen. Ik denk dat we daar de volgende jaren nog iets van gaan kunnen leren.

 

Water innovation by oase .
U vraagt zich natuurlijk af of dit alles is, neen.
De grootste vernieuwing komt van oase. Ze komen op de markt met een nieuw bacterie produkt. Biokick fresh premium !
Bacterien heb je nodig om het overtollige eten van de planten weg te nemen waardoor deze minder hard gaan groeien. Algen verdwijnen en nitriet en ammoniak verlaagd hierdoor.
Je had al gevriesdroogde bacterien biokick en de biokick fresh cultuur, waarbij je de droge bacterien bij een oplossing moet gieten om dan na enkele uren een geweldige bacterie cultuur van 1 miljoen bacterien te hebben.
Nu krijg je 4 capsules. Elke capsule bevat 50 miljard bacterien ! Je moet dus één capsule in je vijverfilter doen, de filter even afzetten en na een uurtje weer opstarten. U zal het merken ! Geweldig resultaat op drie tot vier dagen verzekerd ! U krijgt voor de prijs van 29.9 € er niet eentje van, maar vier !
De drie andere kan je dan om de week toevoegen en dan krijg je een super helder resultaat. Ik heb het reeds uitgeprobeert en het was metten raak.
Mijn vijver met een visbezetting van 357 kg koi kaper was op 4 dagen glashelder. Het is biologish, dus moet je wel even geduld hebben, maar het werkt.

 

Ook het visvoer van hikari wordt uitgebreid en vernieuwd. Kom gerust eens langs om je van al deze nieuwigheden op de hoogte te brengen.